Páginas vistas

martes, 16 de junio de 2015

Tomamos Girona con ERC, CUP etc.

"Senyores i senyors, autoritats, amics i amigues,
 
Gràcies per acompanyar-nos en aquest dia de constitució del nou ajuntament, que és un dia molt important.
 
Primer de tot, senyor Carles Puigdemont, alcalde, enhorabona en el meu nom i en el del grup d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres. I enhorabona també a tots els regidors i regidores de CiU, la CUP, el PSC, Ciutadans i el PP, amb qui espero treballar amb franquesa per al bé de Girona durant tota la legislatura. Vull saludar també totes les treballadores i treballadors públics municipals: els regidors del meu grup els agraïm ja la generosa col·laboració que segur que hi trobarem per fer la nostra feina, i els demanen una mica de paciència aquests primers dies. 
 
Aquest és un moment i un acte solemne, i em sembla adequat de parlar de sentiments. Em sento profundament feliç de ser regidora i poder servir els meus conciutadans. I agraeixo moltíssim tota la gent de Girona que ha cregut en nosaltres i ho ha fet possible. Sentim, ara mateix,    l’alegria compartida de la feina ben feta, i una mica també el neguit de pensar si ho farem bé.
 
Però repeteixo: contents de ser útils. Jo he tingut sempre vocació de servei, i estic contenta de poder-ho fer avui des de la política municipal. Avui, precisament, que la vella manera de fer política té les hores comptades i que les persones demanen compromisos profunds; avui que l’ètica exigeix no quedar-te a casa; avui que són dies difícils i que per això, els que podem, hem de treballar per als altres; avui que cal de totes totes recuperar entre els polítics i els ciutadans els ponts de confiança i credibilitat. Doncs avui, dic, els quatre regidors d’ERC-MES, hi som i ens posem, des d’ara mateix, al servei de la ciutadania, una ciutadania que ens agrada que sigui solidària, participativa i amb una gran consciència crítica. 
 
I en el nostre cas concret, la nostra manera de ser útils,   es basa en les dues màximes del republicanisme clàssic. La primera assegura que ningú no està per sobre de ningú. La segona mana que escoltis sempre l’altra part. I així, estant íntimament convençuts que ningú no està per sobre de ningú i escoltant sempre l’altra part, els membres del grup d’ERC-Moviment d’Esquerres comencem la legislatura amb el pes de la responsabilitat però també amb la lleugeresa que ens dóna la confiança rebuda per tanta gent.
 
Una de les característiques del capteniment del nostre grup municipal al llarg de la legislatura serà el conreu de la sinceritat, l’exaltació de la veritat i el rebuig de la demagògia.  Una sinceritat que em fa dir que, tot i que el resultat que vam tenir en les eleccions del 24 de maig és bo, nosaltres ens presentàvem per governar la ciutat i tenim un projecte sòlid per fer-ho, i aquest és el motiu que ens hàgim votat a nosaltres mateixos. El nostre és un projecte progressista basat a generar oportunitats per a tothom, a fer de la Cultura un motor econòmic i de creació ciutadana, i de l’Educació una gran eina cohesionadora i integradora, en una Girona on tots els barris són centre. Un projecte, el nostre model ciutat, que perfilarem durant aquests quatre anys d’oposició per tenir-lo a punt per a la propera legislatura". María Mercé de ERC je, je, je,.....caña al monito Rajo....
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario